Home O Nama

Memorijalni turnir Juroš - Grbeša

O Nama

tim1
tim2
tim3
tim4
tim5
tim6
tim7
tim8
tim9

 

 

 

Uprava nogometnog kluba Torpedo

 

Predsjednik kluba :

 

PETAR LAGATOR

 

Dopredsjednik kluba :

 

JOSIP BARIŠIĆ

MILAN ŠTIMAC

MILE MARKOTIĆ

 

Direktor kluba :

 

EDUARD MILKOVIĆ

 

Sportski direktor kluba :

 

DANIJEL PERIĆ

 

Blagajnik kluba :

 

ŽELJKO PEZER

 

Tajnik kluba :

 

LJUBOMIR MUŠKIĆ

 

Tehnički tajnik kluba :

 

PETAR MILIČEVIĆ

 

Članovi uprave kluba:

 

RADOSLAV RADOŠ
ZORAN KEGLOVIĆ
IVAN ČELIKOVIĆ
BOŽO ZRNIĆ

 

 

O KLUBU

 

 

Nogometni klub „ Torpedo „ iz Kuševca osnovala je skupina entuzijasta i prijatelja daleke 1969 godine,točnije 12. 08. 1969 godine. Osnivači Kluba bili su : Cvitković Stjepan, Kušević Stjepan,Juroš Ante, Debeljak Stjepan, Ivan Pančić, Juroš Marko,Cicvarić Ante i Mato Ivanković, ujedno se ispričavamo ako smo nekoga zaboravili pomenuti.Prvi predsjednikKluba bio je Mato Ivanković.Ime Kluba odredile su gore pomenute osobe,u euforiji osnivanja Kluba bilo je dosta prijedloga za ime Kluba, ali jedan od nazočnih kazao je da će novoosnovani Klub sve redom torpedirati. Jednoglasno su se složili da ime Kluba bude NK" TORPEDO „. Prve dresove Klubu donirala je bivša firma „ Kudeljara „ - Viškovci, a bili su zeleno bijele boje.
Sa službenim natjecanjem krenuo je u sezoni 1970/1971. Klub je od 1970 godine konstantno nastupao u negdašnjoj općinskoj ligi nogometnog središta Đakova sve do 1988 godine. Te godine klub je osvojio prvo mjesto i ušao u negdašnju međuopćinsku ligu koju su sačinjavali klubovi iz Vinkovaca, Županje, Slavonskog Broda, Našica i Osijeka. Nakon domovinskog rata klub je ostvario svoj zenit te je dvije sezone igrao i 3 HNL. 1998 godine klub je doživio svoj najteži trenutak u povijesti morao je istupiti iz natjecanja 3 HNL zbog financijskih problema te je samim time svoje daljnje natjecanje morao krenuti iz najnižeg ranga 3 ŽNL NSĐ.
Klub se ponovno počeo takmičiti u sezoni 2000 / 2001 u 3 ŽNL NSĐ i iste godine osvojio 1 mjesto i izborio natjecanje u 2 ŽNL NSĐ. U sezoni 2009 / 2010 klub je osvojio 1 mjesto u 2 ŽNL NSĐ i samim time izborio se za kvalifikacijske utakmice sa predstavnikom NS Našica to je bila ekipa „ Lađanska „ iz Lađanske u dvije utakmice klub je pobijedio u gostima i kući istim rezultatom 5:1 u konačnici 10:2 te takvim rezultatom izborio takmičenje u 1 ŽNL. To je bio najljepši poklon svim navijačima i prijateljima našeg kluba povodom obljetnice 40 godina od osnutka kluba. Povodom proslave naš klub je odigrao prijateljsku nogometnu utakmicu sa našim prvoligašem NK „ Osijekom „ i pobijedio u Kuševcu 1 : 0 taj će rezultat ostati u pamćenju svim prijateljima našeg kluba jer to je prva pobjeda nad jednim prvoligašem. NK „ Torpedo „ iz Kuševca niz godina ima izuzetno korektne sportske odnose sa nizom današnjih prvoligaša i bivših a to su : NK „ Inter „ - Zaprešić, NK „ Varteks „ - Varaždin, NK „ Cibalia „ - Vinkovci, NK „ Belišće „ - Belišće, NK „ Marsonia „ - SI. Brod. Sa svim navedenim ekipama odigrali smo niz prijateljskih utakmica. Moramo naglasiti da smo osvajači Kupa NSĐ i u seniorskoj i u juniorskoj kategoriji u svojoj bogatoj povijesti.

 

 

 

PROJEKT SPORTSKOG OBJEKTA U KUŠEVCU